به نام دانای بر حق
این نوشته اعتراضی به عملکرد کثیف گوگل در این زمینه می باشد
وقتی صحبت از freedom میشود، همه از این کلمه استقبال میکنند، تا جایی که برخی برای این واژه تقدس هم قائل هستند، زمانی که حرف از اوپن سورس به میان می آید، اولین قصد و انگیزه برای به وجود آمدن اوپن سورس قطعا آزادی یا freedom مطرح میشود، خیلی از بزرگان اوپن سورس برای به وقوع پیوستن این قضیه تلاش کردن از جمله ریچارد استالمن که بارها با اوپن سورس ها سر قضایای مختلف درگیر شده است. اما همچنانم کلمه freedom از سوی مدعیان آن مظلوم تر واقع شده است، زمانی این قضیه نمود پیدا میکند که، صاحبان قدرت های سایبری در ارائه خدمات خود به کاربران برخی کشور ها امتناع می کنند.
مایکروسافت به عنوان یک غول نرم افزار همانند گوگل و اوراکل در کشور ایالات متحده است و تحت قوانین همان کشور ولی هرگز مثل این دو شرکت دست به تحریم کاربران با انگیزه های سیاسی نزده است و مدام تمامی قابلیت ها از آپدیت های نرم افزاری تا تمامی نرم افزار ها در استور خود را در اختیار همه کاربران بدون تبعیض قرار داده است و این کار مایکروسافت بسیار ستودنی است.
اما بزرگترین شرکت اینترنتی که داعیه دار بزرگترین سیستم عامل متن باز موبایل جهان اندروید است یعنی گوگل از تحریم های همه جانبه علیه کاربران ایرانی کم کاری نکرده است، از دانلود برخی برنامه ها از استور google play گرفته تا بستن مستندات و بخش های سورس کد ها به روی ایرانیان که بسیار برای امثال من که توسعه دهنده ام دردناک است.
بهتر است به این متن توجه کنیم که گوگل در این صفحه درج کرده:
Google believes that open source is good for everyone. By being open and freely available, it enables and encourages collaboration and the development of technology, solving real world problems.
این کلمه for everyone خیلی قشنگ است ولی شرکت گوگل لطفا بنویس for every one except Iranian people اینگونه حداقل به جای دروغ حقیقت را نوشته اید، پرچم دار code.google.com پذیرای هزاران پروژه اوپن سورس می باشد حتی اجازه خواندن صفحات را به ما ایرانیان نمیدهد چه برسد به دانلود پروژه ها، بستن مستندات اندروید به روی ایران کمترین لطف شرکت گوگل در حق کاربران ایرانی بود.
بهترست به بخشی از باید ها نرم افزار آزاد از طرف بنیاد آزاد نرم افزار توجه کنیم: (منبع)(منبع اصلی)
۵. بین افراد و گروهها تبعیضی گذاشته نشود
- اجازهنامه نباید بین افراد یا گروهها تبعیضی بگذارد.
۶. هیچ تبعیضی در نوع استفاده از نرمافزار وجود نداشته باشد
- هیچ گونه تبعیض و تمایزی بین هر فعالیتی که در راستای نرمافزار انجام میگیرد، وجود نداشته باشد. برای مثال نرمافزاری نباید بین استفادهٔ تجاری یا تحقیقاتی تبعیض قائل شود.
۷. توزیع اجازهنامه
- مجوز باید به هرکسی که یک کپی از نرمافزار را دریافت میکند نیز اختصاص یابد، بدون اینکه آنها نیاز به توافق و هماهنگی با اجازهنامهٔ دیگری داشته باشند.
ویا تعریف نرم افزار آزاد: ( منبع)
- …
- نرمافزار باید شامل کد منبع باشد و این کد منبع را باید بتوان تغییر داد و مجدداً منتشر کرد.
- مجوز نباید در برابر افراد یا گروه خاصی تبعیض قائل شود.
- مجوز نباید کاربر را برای رسیدن به یک هدف خاص محدود کند.
- مجوز نباید مختص به یک محصول خاص باشد.
- ….
همه چیز گویا است نیازی به توضیح ندارد، اما میشود گفت که دنیای اوپن سورس یک بخش دیگری نیز دارد آن هم اوپن سورس کثیف می باشد که بر خلاف ماهیت اوپن سورس افکار سیاسی و تمایلات حمایت دولت ها آن را تحت شعاع قرار داده و با نام اوپن سورس آزادی توسعه دهنده ها را در گرو امیال شخصی خود مطرح میکنند به امید آن روزی که این اتفاق ها تکرار نشود.
بنده به نوبه خودم تا جایی که امکان دارد محصولات گوگل را از مرورگر، ایمیل گرفته تا سیستم عامل و… را تحریم میکنم تا مهر تاییدی بر عملکرد کثیف این شرکت نباشم.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ